A- A A+

MMC RTV Govorec 1.0

O programu
Program MMC RTV Govorec (krajše RTV Govorec ali MMC Govorec) je namenjen slepim in slabovidnim kot pripomoček pri spremljanju teleteksta RTV preko domačega računalnika. Program smo razvili na Odseku za inteligentne sisteme (E9) na Institutu "Jožef Stefan" v sodelovanju s podjetjem Amebis in MMC RTV Slovenija. RTV Govorec za govor uporablja sistem Govorec 2.1 - sintetizator slovenskega govora, katerega lastnika sta Amebis in IJS, E9.
Pogoji za uporabo
Govorec 2.1 je tržni produkt. Vsaka uporaba izven obsega RTV Govorca je stvar komercialnega dogovora s podjetjem Amebis in IJS.
RTV Govorec je program darovan slepim in slabovidnim v brezplačno uporabo. Sistem ni bil razvit povsem na komercialnem nivoju. Deluje stabilno ob normalnih pogojih uporabe. Uporaba programa je na lastno odgovornost.
Download
Sam program je namenjen slepim in slabovidnim, medtem ko za namestitev svetujemo pomoč uporabnika z nekaj izkušnjami. Brezplačno si lahko prenesete: Namestitveni program se samodejno poveže na internet in prenese vse potrebne pakete. Če uporabljate požarni zid, programu omogočite dostop do interneta.

Sistemske zahteve: Instalacijska datoteka vključuje paket Govorec 2.1, ki ga potrebujete za sintetizo govora.
Navodila za uporabo
Po namestitvi program poženete s tipko CTRL + F9. Program se skuša preko interneta povezati z zadnjo verzijo teleteksta, kar običajno traja nekaj sekund. Če uporabljate požarni zid, omogočite programu dostop do interneta. Za osvežitev teleteksta med delovanjem programa pritisnite tipko F5.
Za upravljanje programa so na voljo naslednji ukazi:
Povezave
Sodelavci
Institut "Jožef Stefan", Odsek za Inteligentne sisteme: Amebis, d. o. o., Kamnik: MMC RTV Slovenija.:
Priprava strani: Boštjan Kaluža, Matjaž Gams, Aleš Tavčar
Zadnja sprememba: